Нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман здивував українців новою обіцянкою: наші зарплати, якщо вірити звіту Кабміну виростуть просто до "небувалих висот". В розумінні чиновників це десь до 10 тисяч в середньому. Втім, де візьмуться у бюджеті гроші на такі виплати і що насправді ховається за цими планами?


Зарплатний "катафалк": правда про обіцянки Гройсмана

Володимир Гройсман


На доступних прикладах це спробував пояснити на своїй сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер. Він нагадав: глава уряду обіцяв збільшити розмір мінімальної зарплати вже до кінця поточного року.

Але з єдиною обмовкою: Гройсман дуже обережно натякнув – отримають 10 тисяч не всі, комусь "світить" максимум 5000, якщо не менше. А в середньому у нас, нібито "все добре і стабільно":

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

"Це просто геніально. Володимир Борисович, пам'ятайте старий анекдот: "У Петі 10 яблук, а у Васі 0, в середньому у обох по 5 яблук. Чиновники їдять м'ясо, а я капусту, в середньому ми їмо голубці. Дружина директора колгоспу Зіна спить зі всіма, а доярка Галя не дає нікому, але в середньому вони обидві падші жінки. Ось так і з Зарплатою. Коболєв отримує 2 мільйони гривень на місяць, а 100 простих українців по 8 тисяч. В результаті середня зарплата у нас виходить 27 тисяч гривень. Просто фантастика. Ну а якщо серйозно, то все це дуже сумно", - зазначив Шнайдер.


І справді, приводів для радості мало: якщо за статистикою середня з\п в Україні: 200-250 доларів, а в сусідній Польщі – 1000. Тепер не складно порахувати: комуналка, продукти, одяг (це якщо пощастить, адже у споживчому кошику в нас передбачено одне пальто мало не на 5 років і.т.д), про дозвілля вже навіть мова не йде.

Володимир Гройсман

"Тому мільйони українців вже поїхали. І продовжують їхати. Ось це дійсно величезна проблема, яку необхідно терміново вирішувати. Ну а вирішити її можна тільки реальним, а не середньо-міфічним підвищенням зарплат. Ось така наша реальність, Володимиру Борисовичу. А в який реальності живете саме ви , мені навіть важко уявити ...", - підсумував блогер.

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України


Цікаво, що родина самого прем'єра точно не бідує. Достатньо переглянути декларацію за минулий рік.

Гройсман, як не дивно, виявився поціновувачем дорогих годинників, елітних авто, майже вся його рідня та й він сам володіють нерухомістю та земельними ділянками і навіть власним бізнесом. В той час, коли прості українці чекають на зарплату у 10 тисяч. Або не чекають, роблять паспорти і масово їдуть за кордон, у повній безвиході і без надії на завтра.


Дивіться: Один день з прем'єром. На якому авто їздить Гройсман?


Нагадаємо, із заводу "Кузня на Рибальському", який належить провладним особам, за місяць до продажу вивели більшість нерухомості.
Як повідомляв Знай.ua, Апеляційний суд Києва дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного арбітражного суду Гааги про стягнення з Росії компенсації за майно екс-власників Приватбанку і пов'язаних з ними компаній в Криму.
Також Знай.ua писав, Кабмін показав, скільки зовнішніх боргів держави доведеться погасити українцям.