Аби хоч частково розрахуватися із зовнішніми боргами, в 2019 році Україна повинна буде витрусити державну казну на третину, це приблизно 427 мільярдів гривень.

Про це в ефірі українського телеканалу заявив глава уряду Володимир Гройсман.

"У нас бюджет наступного року складе 1,2 трильйона гривень і з цієї суми нам потрібно віддати 427 мільярдів, тобто третю частину бюджету", - заявив прем'єр.

Він зазначив також, що навіть така колосальна сума не зможе покрити всю заборгованість: українцям доведеться розраховуватися протягом 2020-2021 років. Може, на цьому і закінчимо, якщо припинимо безкінечно брати кредити. Але це неточно.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

"Безпрецедентна цифра - це повернення наших боргів. Але ми напередодні подачі бюджету ухвалили стратегію управління боргом, де ми показали, як ми рухатимемося найближчі три роки. Так ми будемо не тільки виконувати наші зобов'язання, але і поступово зменшувати співвідношення зовнішнього боргу до ВВП", - заявила, у свою чергу, в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Нагадаємо, що в українському уряді спробували пояснити, чи є у пенсіонерів, які працюють під час заслуженого відпочинку, право на субсидії на основі їх пенсії і зарплати. Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерство соціальної політики України, яке розмістили на офіційному сайті відомства.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", газ для населення в Україні вже найближчим часом може подорожчати у зв’язку з вимогами, які Міжнародний валютний фонд поставив перед української владою перед наданням чергового траншу допомоги.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що стала відома статистика реальних зарплат в Україні. Порівняно з минулим роком є позитивна динаміка зростання заробітної плати в Україні.