Днями Федеральна служба виконання покарань опублікувала фото Олега Сенцова, зроблене в лікарні під час медогляду. У прес-службі відомства розповіли, що політв'язня відправили до лікарні, аби медики могли його оглянути і відкоригувати харчування: українцю дають живильну суміш і глюкозу.

Видання "Нова газета", посилаючись на джерела, повідомляє, що в Кремлі готові до обговорення умов повернень Сенцова, ось тільки не з Києвом, а Вашингтоном, де знаходяться троє їхніх громадян: Віктор Бут, Костянтин Ярошенко і Марія Бутіна.

Олег Сенцов голодує вже 141 день, як йдуть справи з його здоров'ям, розповів адвокат Дмитро Дінзе.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

"У нього загострення, відповідно, проблема з серцем - серцева недостатність. Ревматизм нижньої кінцівки, плюс проблеми з'явилися з печінкою і нирками. Оскільки а нього на фоні голодування змінився стан крові, виходячи з цього, йому призначили певні ліки, глюкозу прокапали, поживні суміші, які йому треба зараз вживати. Виходячи з цього, відповідно до висновку всіх фахівців - лікарів, які її обстежують: кардіолог, невропатолог, можливо, навіть хірург - йому призначають певні препарати, які він вживає далі на голодуванні", - розповів правозахисник.

На питання про те, чому прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков і представник МЗС Марія Захарова не підтвердили інформацію про готовність обговорювати умови обміну, юрист пояснив, що на даний момент переговори зайшли в нікуди.

"Переговори зараз в глухому куті. Гадаю, що спецслужби Російської Федерації просто-напросто таким чином висловили свою позицію через журналістів "Нової газети", будучи джерелами "Нової газети" з тих чи інших репортажів, про те, що такий варіант можливий. Гадаю, що це просто-напросто публічний крок російських спецслужб, які дали певну позначку, щоб вийти з переговорної кризи щодо Сенцова, і хто в принципі їм був би цікавий в рамках цього обміну", - заяви Дінзе.

Юрист також пояснив, що МЗС і не може нічого підтвердити або спростувати, оскільки відомство зазвичай виступає тільки з офіційними заявами, а оскільки інформація джерел була озвучена в нестандартній обстановці, Кремль не може на це офіційно відреагувати.

"Я сподіваюся, принаймні, що американська сторона виступить з яким-небудь заявою або з пропозицією, пов'язаних з обміном Сенцова", - підкреслив адвокат.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олег Сенцов став почесним громадянином Харкова.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Сенцову прийшло страшне послання.

Також "Знай.uа" писав про те, що листи Олега Сенцова рідним стали більш трагічними і страшними.