Полковник ГРУ Анатолій Чепіга (він же "Бошіров"), якого у Великій Британії підозрюють в отруєнні Скрипалів, допомагав зраднику Януковичу втекти з України в Росію.

Чепіга керував операцією з " транспортування" українського екс-президента Віктора Януковича спочатку в Крим, а звідти – до Росії.

Про це повідомив колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля, пише "Громадське".

"Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію. Принаймні про це свідчать мої джерела. Він зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича — Межигір’я. Перебував там, охороняв його. Звідти вони транспортували його в Крим і до Росії", — розповів журналіст.

Нагадаємо, в історії про отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки з'явився третій учасник, який допомагав Боширову і Петрову у проведенні операції.

Журналіст вважає, що саме за цю спецоперацію Чепіга отримав звання "Героя Росії". Аналогічно нагородили за "порятунок" Януковича і екс-співробітника особистої охорони президента РФ, а тепер губернатора Тульської області Олексія Дюміна.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

"Про Дюмін всі говорять, що він наступник Путіна. Також мені відомо, що за евакуацію Януковича отримали нагороду і люди, які в подальшому склали кістяк ПВК" Вагнера ", - заявив Канів.

Днями буде опубліковано докладне розслідування із фактами участі Чепіги-"Боширова" в евакуації Януковича з України, пообіцяв журналіст.

Нагадаємо, Британія визнала, що стала жертвою Путіна через власну дурість

Як повідомляв портал "Знай.ua", глава британського Міністерства закордонних заявив, що Кремль дорого заплатить за "Новичок".

Також "Знай.ua" писав, поліція Нью-Йорка готується відбивати можливі хімічні атаки на території мегаполісу, подібні до інциденту з отруєнням Скрипалів в британському Солсбері.