Україна, перекидаючи війська до угорського кордону, не повинна забувати, що Угорщина є членом НАТО.

З такою заявою виступив глава Міністерства закордонних справ Петер Сійярто і не соромлячись підкреслив, що Будапешт вишле українського консула, якщо на такі заходи піде Київ. Агресивну позицію міністр продемонстрував спілкуючись з російськими журналістами, реакцію показали в ефірі пропагандистського каналу "Росія 1".

"Я хочу взагалі поставити під сумнів сенс перекидання військової бригади до кордону держави-члена НАТО. Це я залишу Україні, тому що я не хочу втручатися у внутрішні справи іншої країни. Це питання треба ставити українцям, але я вам можу сказати, що якщо нашого консула буде вислано, то я вишлю з Угорщини одного з консулів України. Такий їхній крок не може залишитися без нашої реакції", заявив глава угорського Мзс.

Нагадаємо, що в консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Показати ще

"Присягаюся, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищати і служити Угорщини. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового в Будапешт, якщо буде доведено автентичність відео, яке демонструє , як у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів української влади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Чехії і Польщі думають про українців, і звідки взявся конфлікт.