У мережі з'явився цікавий аудіозапис, опублікований співробітниками української Служби безпеки. У розмові обговорюється зміна влади в Донецьку після загибелі ватажка бойовиків Олександра Захарченка.

Так, перша розмова була 6 вересня близько 18:30, а головними героями стали радник Захарченка Олександр Казаков і Дмитро Трапезніков, який посидів у кріслі ватажка "ДНР" близько тижня. Якщо судити по запису, Трапезніков заздалегідь знав, що вже на наступний день його можуть замінити Денисом Пушиліним, разом з тим він зазначає, що за нього "хтось топить дуже сильно і хочуть переграти з Пу[шиліна] все-таки на мене", і що "В. Ю. [Сурков] зібрав якийсь екстрену нараду".

Тоді ж, 6 вересня, Пушилін з Трапезніковим розмовляли з приводу майбутнього звільнення "міністра" Олександра Тимофєєва (Ташкент), а також обговорювали затримання "Казакова", "щоб він не мутив воду".

7 вересня з'ясувалося, що Казаков і Тимофєєв втекли до Росії.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

"Зміст переговорів вказує на існуючий конфлікт між "керівниками фейкової республіки". Воно доводить наміри Пушиліна і Трапезнікова у будь-який спосіб позбутися впливових конкурентів з "команди Захарченка", зокрема Казакова та Тимофєєва, і завершити місцевий державний переворот", - йдеться в повідомленні СБУ.

Поклонська, зупинись, будь ласка

Раніше повідомлялося, що Поклонська порвала заявою про загибель Захарченка. В мережі висміяли промову колишнього "прокурора" тимчасово окупованого Криму Наталії Поклонської, в якій вона заявила, що ліквідований глава "ДРН" Олександр Захарченко є "героєм російського Донбасу". Ролик зі зверненням Поклонської в Twitter поділився користувач з ніком "Пет Люра".

Нагадаємо, російський політолог назвав замовника вбивства Захарченка.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що YouTube помстився за Захарченку за українців в день його похорону.

Також портал "Знай.uа" писав, що після вбивства Захарченка окупований Донецьк захлиснули масові затримання.