Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова закликає росіян називати білорусів братами.

Про це вона заявила в в ефірі телеканалу "Білорусь 1", передає "Sputnik Білорусь".

Марія Захарова

"У нас дуже тісний і щільний контакт з білоруськими, що вже там говорити, братами. Давайте говорити по-справжньому, як воно є. Слова "колеги" або "друзі" не відображають суті питання" Марія Захарова

За словами представника МЗС Росії, тісні відносини двох держав проявляються "не тільки в теоретичних підходах і близькості в установках", але і "реалізуються на практиці".

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, що президент Росії Володимир Путін позичив йому в Сочі яхту.

"Ну а те, що у нас дійсно хороші відносини. І ось наш клаптик землі, як я сказав, білоруської (мається на увазі санаторій "Білорусь" в Сочі). За парканом він живе. Завтра мені треба вийти подивитися на узбережжя, як воно змінилося. Я йому телефоную: "Слухай, мені треба тут ..." Він мені віддає свою яхту, посудину, – я завтра сяду з усіма своїми людьми і пройдуся уздовж узбережжя і подивлюся, як змінилися Сочі", – розповів Лукашенко про зустріч з Путіним.

Також глава Білорусі підкреслив, що між ним і лідером Росії немає ніяких образ.

"У нас дійсно хороші відносини, і немає там ніяких образ і якихось питань та нюансів. Хоча кожен з нас має за плечима певні обов'язки перед своєю державою, народом, рідними народами. Тому багато проблем, які там і тут збігаються, і нам разом їх вирішувати", – зазначив Лукашенко.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в соціальних мережах вже який рік актуальні жарти про білоруського "бацьку" Лукашенка і кремлівського засідателя Володимира Путіна, які, здається, в кріслі правителів залишаться назавжди.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив владу в численних порушеннях двосторонніх домовленостей, зокрема в нафтогазовій сфері.