Лідер Радикальної партії Олег Ляшко своїм законопроектом запропонував записати в Конституції, що основою аграрного устрою України є фермерське господарство.

"Жодна влада не зможе обійти цю норму, так як для цього в Раді буде потрібна конституційна більшість у 300 голосів", – вважає відомий блогер і журналіст Михайло Міщишин.

[embed]https://www.facebook.com/mischishin/posts/1822851974417480?__xts__

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, підбиваючи підсумки сесійного четверга у Верховній Раді.

На думку лідера Радикальної партії, прийняття його законопроекту не дасть транснаціональним корпораціям і місцевим аграрним холдингам за копійки приватизувати головне багатство України – землю.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Олег Ляшко

Блогер також цитує слова Ляшка про плани української влади щодо розпродажу землі: "5-6 великих аграрних компаній України, пов'язані з владою, планують викупити українську землю і з величезним дисконтом перепродати її закордонним транснаціональним корпораціям, заробивши на цьому мільярди доларів. Недарма в кожному Меморандумі з Міжнародним валютним фондом всі прем'єри і всі президенти України беруть на себе зобов'язання ввести ринок землі".

У четвер Верховна Рада включила до порядку денного сесії і направила до Конституційного суду законопроект Олега Ляшка із змінами в ст. 41 Основного закону щодо реалізації прав українських громадян на землю.

Згідно з процедурою, законопроект про внесення змін до Конституції України може бути розглянутий Верховною Радою лише за наявності позитивного висновку Конституційного суду. Після цього парламент повинен прийняти законопроект не менш як 226 голосами і лише на наступній черговій сесії голосує за нього для прийняття в цілому не менше 300-ма голосами.

Мораторій на купівлю і продаж земель сільськогосподарського призначення ввели в якості тимчасової міри в 2001 році. Після цього мораторій продовжували 9 разів. В даний час він діє до набрання чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, Ляшко можуть позбавити найдорожчого.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" нахабна брехня Мосійчука викрили в мережі.

Знай.uа писав про те, что розкриті таємниці сім'ї Ляшко.