Британський держсекретар з питань оборони Гевін Вільямсон побував на передових рубежах і на одному з КПВВ.

Державний секретар з питань оборони Великобританії Гевін Вільямсон приїхав у зону проведення операції об'єднаних сил (ООС). Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Представники британської делегації почали свій візит з Краматорська. Там їм розповіли про обстановку в зоні ООС і вздовж лінії державного кордону з країною-агресором.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Командувач ООС Сергій Наївши привіз Вільямсона на передові рубежі, а потім показав роботу на одному з КПВВ.

За словами британського міністра, його вразили стійкість і хоробрість українських солдатів, які зіткнулися з однією з найбільш агресивних армій світу.

Раніше ми писали про те, що оборонний бюджет США на 2019 рік, який був схвалений американським Сенатом, передбачено збільшення допомоги Україні до $250 млн. Про це йшлося в повідомленні посольства України в США. Кошторис по Україні лише на чверть — $50 млн перевищує бюджет-2018, який становив $200 млн.

За текстом законопроекту, ці $250 млн виділяються, серед іншого, на військові навчання, постачання військового обладнання (також летальних видів озброєнь) і логістичну підтримку, передачу запчастин до раніше наданих озброєнь та інших військових товарів.

Також раніше ми повідомляли про те, що спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер повністю подтвердтл раніше озвучену інформацію про готовність надати ВСУ новітнє озброєння.

Він розповів, що офіційний Вашингтон готовий прийняти від Києва так званий "список потреб" для збільшення обороноздатності країни.

Нагадаємо, спецпредставник Курт Волкер повністю підтвердив раніше озвучену інформацію про готовність надати ВСУ новітнє озброєння.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", старий союзник України відмовився добити Путіна.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що Волкер розкрив важливі деталі щодо постачання Україні летального зброї.