Указ президента України Петра Порошенка про рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня 2018 року "Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією" опублікований 17 вересня в "Урядовому кур'єрі". Це означає, що фактично він вступив у силу.

Петро Порошенко

Декількома днями раніше Петро Порошенко заявив, що очікує від МЗС пакет документів для старту процедури припинення дії даного Договору.

Петро Порошенко

6 вересня 2018 року РНБО України підтримав ініціативу президента Президента про непродовження Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на 10 років.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

На засіданні РНБО Порошенко зазначив, що дасть доручення МЗС України у найкоротші терміни направити ноту російській стороні про припинення дії Договору:

"За результатами засідання РНБО буде рішення і доручення Міністерству закордонних справ в найкоротші терміни направити відповідну ноту російській стороні".

Відповідно 17 вересня президент України підписав указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018" Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".

Указ Петра Порошенка

Нагадаємо, договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією був підписаний 31 травня 1997 року. Він передбачав строк дії 10 років із автоматичним продовженням дії документа, якщо сторони не висловляться проти.

Верховна Рада України

Згідно з Угодою про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною, закріплювався принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності існуючих кордонів, поваги територіальної цілісності та взаємної зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці один одного.

Нагадаємо, у МЗС Росії повідомили, що нинішнє керівництво України вживає деструктивні кроки і це викликає глибоке співчуття.

Сергій Лавров


Як повідомляв "Знай.ua", цього тижня депутати вирішать долю двох областей.

Українці


Також "Знай.ua" писав про те, що Президент Петро Порошенко підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і Росією.