Нещодавно в мережі з'явилася новина про те, що українські реактивні снаряди РС-80 "Оскол" успішно пройшли черговий етап державних випробувань, після чого вони повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам.

Про це стало відомо із заяви президента Петра Порошенка, яку він опублікував на сторінці в Facebook.

пост

Як додав Порошенко:

"Вони були випробувані на всіх режимах польоту і при різних погодних умовах на фронтовому бомбардувальнику Су-24М, одному з найбільш потужних літаків, що стоять на озброєнні Повітряних сил ЗСУ. Під час цих стрільб нові ракети повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам".

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Крім того, Порошенко додав що снаряди можуть вражати укріплення противника і бронетехніку, мають надзвукову швидкість польоту і спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ.

снаряд

До слова, українська компанія "Техімпекс" створила новітній бойовий модуль для потреб ЗСУ – "Спис". Він може встановлюватися, як на радянські зразки бронетехніки, так і на сучасні українські та західні платформи.

Оснащення ЗСУ

Озброєння модуля: 30 мм гармата, автоматичний гранатомет, комплекс керованих протитанкових ракет "Бар'єр" та 7,62 мм кулемет.

Бойовий модуль – це по суті різновид озброєння, що встановлюється на танках (бронетранспортерах, бойових машинах піхоти тощо) або на інженерно-технічних спорудах, для ураження різнорідних наземних, повітряних і надводних цілей.

Оснащення ЗСУ

Він багатоцільовий, але багато чого залежить від оператора, а також командира, котрий знаходиться безпосередньо всередині машини.

Оснащення ЗСУ

Екіпаж таким чином більш захищений, вдається також знизити масу комплексу озброєння та покращити умови для стрільби.

Оснащення ЗСУ

Нагадаємо, з початку наступного року українським військовим обіцяють підвищити заробітну плану. Відповідну заяву в ефірі одного з українських телеканалів зробив президент Петро Порошенко.

Як повідомляв Znaj.ua, в мережі з'явилася інформація про те, що за добу в "ЛНР" два рази відбулися постріли, не дивлячись на існуюючі домовленності.

Також Znaj.ua писав про те, що генеральна прокуратура не володіє жодним доказами щодо участі в АТО виданого Росії уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва.