Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров'я незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова "задовільний".


Омбудсмен додала, що на даний час перебуває на постійному зв'язку з уповноваженим з прав людини в окрузі і з керівництвом регіону.

"Вони підтверджують інформацію (про задовільний стан здоров'я Сенцова, - ред.)", - сказала Москалькова.

Тетяна Москалькова, омбудсмен РФ


Крім того, російський омбудсмен обіцяє довідку про стан здоров'я Сенцова. Український омбудсмен вже консультувалася з турецькими лікарями, які мають досвід виведення людей з голодування. Турецький лікар пояснила, що опис поточного стану Сенцова свідчить: перестають повноцінно функціонувати внутрішні органи.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще


Справа Сенцова

Олег Сенцов: український режисер, бранець Кремля


Сенцову загрожує довічне ув'язнення, і сам він впевнений, що суд "дасть" йому 20 років - саме стільки, за його словами, "пообіцяли" йому співробітники російських спецслужб, коли арештовували 10 травня 2014.

Олег Сенцов: украинский режиссер, пленник Кремля


Режисер відкидає висунуті звинувачення і вважає, що його судять за участь у Майдані та активну позицію з відстоювання української державності в Криму. На півострові у нього залишилися дружина і двоє дітей-підлітків, у одного з яких аутизм.

Олег Сенцов


Йому висунуті звинувачення за чотирма статтями Кримінального кодексу РФ: "створення терористичної спільноти", "вчинення терористичних актів", "готування до вчинення терористичних актів", а також "незаконний обіг зброї і вибухових речовин".

Олег Сенцов


Олег Сенцов був затриманий 10 травня в своєму будинку, причому близькі вважали це викраденням, адже майже добу нічого не знали - ні хто його забрав, ні де перебував режисер. За словами Сенцова, добу його майже без перерви били, змушуючи дати свідчення.

Акція на підтримку Олега Сенцова


Сліди побоїв зафіксовані співробітниками СІЗО в Сімферополі, але Слідчий комітет Росії згодом відмовився порушувати кримінальну справу про тортури, пославшись на несподівано виявлену російськими слідчими схильність режисера до "садо-мазо", яка, за їх версією, і пояснювала травми на його тілі.


Дивіться: Невідома історія Сенцова


Нагадаємо, у мережі показали дивні мутації Путіна.
Як повідомляв Знай.ua, український культурний фонд наполовину профінансує театральну постановку п'єси "Номери" Олега Сенцова.
Також Знай.ua писав, у Москві заарештували прихильників Сенцова.