Міністр закордонних справ Російської Федерації зазначив, що в Україні на Донбасі на даний момент йде громадянська війна і там неприпустимий силовий сценарій.

Про це він заявив за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом, як повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Хотів би рішуче застерегти тих, хто виношує силовий сценарій. Це буде катастрофою для українського народу, тому що може реально підірвати державність України. Не можна воювати зі своїми громадянами", - лицемірно повідомив Лавров.

Крім цього, міністр закордонних справ Росії назвав Євромайдан антиконституційним переворотом.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

Раніше в середу, 12 вересня, стало відомо, що міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас і глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров обговорять Сирію і Україну.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ ФРН.

"Сирія, звичайно, стане однією із тим у прагненні знайти дипломатичне рішення, і Україна буде обговорюватися", - заявив речник німецького зовнішньополітичного відомства на прес-конференції.

У той же час Президент Петро Порошенко заявив про те, що Україна розриває угоду про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією. У Кремлі в це не повірили і відмовилися коментувати ситуацію.

Голова російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров зазначив в інтерв'ю місцевому виданню, що трохи раніше українські політики ініціювали розрив дипломатичних відносин з РФ і припинення транспортного сполучення.

Нагадаємо, Лавров помчав у Берлін з-за України.

Як повідомляв "Знай. ua", у Кремлі не можуть повірити, що задумала Україна.

"Знай. ua" писав, що Пєсков заблеял щось невиразне у відповідь на відмову Японії від дружби.