Депутатський мандат в Україні захищає від багатьох речей: народного гніву, пильного ока активістів, а інколи навіть від кредитних зобов'язань. Один із таких боржників вже давно працює у стінах Верховної Ради.


Як зазначив на своїй сторінці у Facebook блогер, юрист Михайло Шнайдер, мова йде про народного депутата Івана Винника, одного з основних спікерів.

Народний депутат Іван Винник

Його обличчя досить часто бачать на екранах, кочуючи від одного телеканалу до іншого, він впевнено цитує добре завчені партійні методички, але з біографією "обранця" не все так просто і прозоро:

Народний депутат Іван Винник

Популярні новини зараз

На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+"

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

"Іван твердо засвоїв принцип: "Борги віддають або боягузи, або дурні". Тому свій особистий борг перед українськими банками, в розмірі 400 мільйонів гривень, він не віддав і віддавати не збирається, адже депутатський мандат це з легкістю дозволяє. Ще Ваня любить розкішне життя і дорогі аксесуари, хизуючись у парламенті годинами за 200 тисяч гривень. А це зарплата середньостатистичного українця за 5 років. Ось такий цікавий персонаж, якого ми обов'язково побачимо на майбутніх парламентських виборах. І гречки у Вані вистачить на всіх ...", - запевняє Шнайдер.


Іван Винник: що приховує "гречаний спонсор" із Харкова?

Народний депутат Іван Винник


Справді, слова юриста підтверджують не лише витяги з декларацій нардепа Винника, а й його минуле. Його неодноразово звинувачувати у створенні підприємств, котрі потім майстерно ухилялися від сплати податків, тим самим спричиняючи збитки державі на мільярди гривень.

Народний депутат Іван Винник

Цікаво, що до того, як він прийшов у "велику політику", був звичайним слюсарем, але добре спланована стратегія піару вивели в люди колишнього простого працівника, а згодом і директора ТОВ " Завод будівельних матеріалів №1", котрому дісталося так раптово депутатське крісло.

Народний депутат Іван Винник


Винник працював навіть на харчовому виробництві, згодом і заступником керівника постачання компанії "Чумак". Борги депутата перед фізичними та юридичними особами становили близько 50 мільйонів доларів, а з 2007 року він перестав їх віддавати.

Народний депутат Іван Винник (декларація)

У 2012 році до колишньої міліції подали заяву стосовно ймовірного шахрайства з боку Винника, був навіть судовий позов, але на тому все й скінчилося. Лишилися тільки борги пере "Альфа-Банком", нібито за відкриття заводу. Та це не завадило політику жити на широку ногу і начисто забути про свої зобов'язання.

Нардеп Винник у "кредитному рейтингу"

Народний депутат Іван Винник (декларація)

Народний депутат Іван Винник

Народний депутат Іван Винник (декларація)

Народний депутат Іван Винник (декларація)


Дивіться: працівники заводу з Нової Каховки під Радою вимагають грошей від депутата Івана Винника


Нагадаємо, ціла низка українських політиків намагалися "підкупити" вчителів та педагогів під час урочистих лінійок у школі.
Як повідомляв Знай.ua, блогер показав найвідомішого ледаря Верховної Ради.
Також Знай.ua писав, у мережу злили інформацію про елітні канікули дітей політиків та чиновників.