У середу, 12 вересня, Європейський парламент прийняв історичне рішення - проголосував за введення санкцій проти Угорщини. Це перший випадок прийняття штрафних заходів щодо країни-учасниці ЄС.

Сталося це через те, що Будапешт уже давно ігнорує правила та закони Євросоюзу. За справу Угорщини взялася Рада ЄС, тож тепер країна може втратити свій голос у Євросоюзі.

Прем'єр міністр Угорщини Віктор Орбан емоційно відреагував на рішення ЄС.

"Угорщину збираються засудити, бо наш народ вирішив, що його країна не буде країною мігрантів. З належною повагою, але твердою впевненістю я не дозволю, аби промігрантські сили Євросоюзу погрожували, шантажували та розмазували Угорщину" Віктор Орбан

Популярні новини зараз

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Він заявив, що країна продовжить антиміграційну політику, незалежно від рішення Євросоюзу.

Доповідач Європарламенту Джудіт Сарджентіні заявила, що час робити вибір настав. Або ЄС дозволить одній з країн порушувати його правила, або пояснить, що ці правила означають.

"Угорський уряд ефективно змусив мовчати незалежні медіа, посадив учених "на повідок", намагаючись позбавити майбутні покоління навичок критичного мислення. Уряд замінив незалежних суддів тими, хто має близькі зв'язки з режимом. Встановив, у яких церквах можна молитися, а в яких - ні" Джудіт Сарджентіні

За словами глави Угорського МЗС, рішення Європарламенту, всього-навсього дрібна помста. Він переконаний, що його прийняли за допомогою фальсифікації та всупереч європейським угодам.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти іноземних громадян або компаній, підозрюваних спецслужбами у втручанні в американські вибори.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", в Угорщини є всі шанси отримати від Європи "подарунок" у вигляді санкцій. За початок процедури Європейський парламет може проголосувати вже в середу, 12 вересня.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що на тлі планів суду розглядати можливі військові правопорушення американських солдатів в Афганістані Міжнародний кримінальний суд в Гаазі є безвідповідальним і небезпечним.