Схоже, що Кремль вже не справляється з тиском через отруєння Скрипалів. Все нові і нові дані, які оприлюднює Скотланд-Ярд заганяють Путіна в кут і тут просте відмовчування та звичні відмазки уже не допоможуть. Тому доводиться вдаватись до добре і не раз перевіреної схеми – перенаправлення уваги на інший об'єкт.

І, оскільки історія зі Скрипалями дуже вже погано тхне, потрібно цей "аромат" забити іншим – ще більш смердючим. Саме тому в хід пішли найбільш мерзенні засоби.

Кремль вдався до чергової провокації щоб роздути новий скандал. Інформація, яка заполонила російські ЗМІ – найкращий цьому доказ.

Так, сьогодні, 11 вересня, вся пропагандистська армія Путіна видала нову страшилку, яка прозвучала з вуст відомого ФСБ-ешника, як його називають в Росії – "ветерана радянських і грузинських спецслужб", екс-міністр державної безпеки Грузії Ігора Гіоргадзе. До слова, на батьківщині його звинувачують в організації низки вбивств і замаху на екс-президента Едуарда Шеварднадзе у 1995 році.

Георгадзе, який знаходиться в міжнародному розшуку, прибув сьогодні до Москви, де на прес-конференції виголосив шокуючі звинувачення на адресу США.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Він заявив, що американські військові нібито проводили випробування біологічної і бактеріологічної зброї над людьми на території Грузії. Деякі з них, за його словами, закінчились летально.

За його словами, про секретні експерименти над жителями Грузії, що проводились американськими військовими і приватними підрядниками США в Дослідницькому центрі суспільної охорони здоров'я Річарда Лугара, наочно свідчать документи, які він нібито отримав від грузинських "друзів". Він відразу зазначив, що абсолютно довіряє паперам і людям, які їх йому передали, і виключає можливість провокації.

Гіоргадзе заявив, що володіє даними про смерть тридцяти чоловік, імовірно, загиблих в грудні 2015 року під час лікування від гепатиту С в цьому центрі. Також йому нібито відомо, що у квітні і серпні 2016 року загинули ще 30 і 13 осіб відповідно, а в графі причини смерті вказано "невідомо", однак, за його словами, розслідування причин не проводили. За словами колишнього ФСБ-ешника, імена людей в документах не вказані, лише номери з датами народження і статевою приналежністю.

Гіоргадзе звернувся до президента США Дональда Трампа з проханням розслідувати цю справу.

Цю страшилку моментально підхопили пропагандистські російські ЗМІ і розтиражували.

Та щоб все це швидше "запрацювало", підключили і своїх агентів в Україні.

І ось уже поплічник Януковича, Ренат Кузьмін, який за президентства втікача був першим заступником Генпрокурора та заступником Секретаря Радбезу, продовжив чорну справу.

Кузьмін пішов значно далі за російських пропагандистів і не просто переповів страшилку, а "вживив" її в український ґрунт.

Так, на своїй сторінці у Facebook він заявив, що в Україні "працюють 15 (!) лабораторій, в яких американські військові створюють смертоносні віруси". За його словами, саме ці лабораторії є причиною "поширення в Україні дивних епідемій: від пташиного грипу, кору та атипової пневмонії до африканської чуми свиней".

За словами Кузьміна, куратором цього "американського військово-бактеріологічного проекту" США назначили Уляну Супрун. Саме цим пояснюється призначення її на посаду Міністра охорони здоров'я України, - пише Кузьмін.

Нагадаємо, російська ФСБ розповсюдила фейк про те, що українські спецслужби найняли бойовика ІД для вбивства ватажка "ДНР" Захарченка.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тереза Мей відповіла на безглузді відмазки Путіна щодо отруєння Скрипалів.

Також "Знай.ua" писав, що російська влада нервово відреагувала на нову інформацію Великобританії про отруєння Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.