Президент США Дональд Трамп у середу, 5 вересня, заявив, що не обговорював вбивство президента Сирії Башара Асада, пише Reuters.
Повідомляється, що Трамп спростував заяву американського журналіста Боба Вудворда в книжці під назвою "Страх: Трамп у Білому домі" про те, що він вимагав вбити сирійського лідера, заявивши, що книга є "вигадкою". За його словами, ймовірні вбивства "ніколи не обговорювалися".

Зазначена книга вийде на наступному тижні, але видання The Washington Post, в якому працює Вудворд, опублікувало витяги з неї. У книзі йдеться про те, що після хімічної атаки в Сирії в квітні 2017 року Трамп зажадав від міністра оборони Джеймса Меттиса вбити Башара Асада.

"Давай, б***ь, вб'ємо його! Давай! Давай, б***ь, вб'ємо їх усіх", - говорив Трамп Меттису. Міністр оборони сказав, що він все зробить, але наказав своїм підлеглим не робити нічого з цього. Меттис також якось сказав своїм товаришам, що Трамп діє і думає, як п'яти - або шестикласник.

Варто зазначити, що раніше американський постпред при ООН Ніккі Хейлі заявила, що ніколи не чула від Трампа пропозиції вбити Асада.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

"Я жодного разу не чула, щоб президент обговорював можливість вбивства Асада", - сказала вона на прес-конференції в Нью-Йорку, додавши, що бере участь у зустрічах, на яких керівництво США обговорює сирійську тематику.

Боб Вудворд

Так Хейлі прокоментувала дані журналіста The Washington Post Боба Вудворда, який у своїй книзі стверджує, що Трамп після хіматаки, проведеної Дамаском у квітні 2017 року, нібито наказав главі Пентагону Джеймсу Меттису підготувати план фізичного усунення Асада.

Раніше повідомлялося, що делегація громадських діячів зі Сполучених Штатів Америки прибула з триденним візитом в окупований Крим. Делегація, яка складається з 4 осіб, приїхала з бажанням побачити реальну обстановку на півострові і донести правду про життя кримчан у себе на батьківщині.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що нормандська четвірка перетворилася на трійку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Британія придумала покарання для Кремля.

Також "Знай.uа" писав, що свідок у справі Манафорта здав з потрохами Сергія Льовочкіна.