Текст президентського законопроекту №9037 про внесення відповідних змін до Конституції України оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Президент Петро Порошенко пропонує закріпити незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію в преамбулі Основного Закону.

«Пропонована законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до Конституції України для реалізації цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору як стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів держави», — йдеться в пояснювальній записці.

У статті 85 пропонують визначити, що до повноважень Верховної Ради належить «визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Статтю 102 запропоновано доповнити положенням про те, що «Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Стаття 116 доповнюється новим пунктом, згідно з яким Кабінет міністрів «забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору». Зазначимо, що для внесення змін у Конституцію необхідно мінімум 300 голосів в парламенті.

Раніше повідомлялося, що в Україні переглянуть всі-всі закони. Клімкін анонсував переоцінку всіх договорів, раніше укладених з країною-агресором.

Нагадаємо, Порошенко пообіцяв школярам, що скоро вони будуть жити в Євросоюзі, але не все так "світло і безхмарно".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Україна у вересні повідомить РФ про припинення договору про дружбу.

Також "Знай.uа" писав, що Порошенко в США обговорив Крим і Донбас.