Лідер партії "Громадянська позиція" та екс-міністр оборони України (2005-2007 рр.) Анатолій Гриценко розповів, хто із екс-міністрів оборони України працювали на Росію.

Він назвав Дмитра Саламатіна (2012 р.) і Павла Лебедєва (2012-2014 рр.), передає "Спецкор".


Деталі Гриценко розкрив під час інтерв'ю.
"Чому виникла така проблема на рубежі 2014-го? Давайте будемо відповідальними. Двоє останніх міністра оборони - Лебедєв, Саламатін - де вони зараз? В Росії. Вони громадяни Російської Федерації. І вони працювали на Російську Федерацію. Двоє останніх голів СБУ зараз у Росії, громадяни Російської Федерації. Як виявилося, вони працювали на РФ", - зазначив Гриценко.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

"Я вам поясню на прикладах. Коли спалахнуло у 2014 році, я тоді був депутатом, я не мав права ухвалювати рішення. Призначений був генерал Тенюх міністром оборони. Це колишній мій підлеглий, я його пам'ятаю командувачем Військово-морських сил. Я тоді його рекомендував. Я знав його слабкі і сильні сторони", - розповідає екс-міністр.


"У період 2005-2007 року, коли наша команда працювала, ми відпрацювали тісний контакт командира корпусу сухопутного, який командує сухопутними військами - бригадами, батальйонами, і авіації, яка завдає ударів. Ми зробили мобільні комплекси, цифрові, за стандартами НАТО, одразу зв'язали сухопутного командира з льотчиком у повітрі з завдання ударів. Що ми побачили у 2014 році? Ці комплекси не просто вивели з бойового складу під час правління двох тих міністрів Януковича. А їх фізично знищили", - розповів лідер "Громадянської позиції".

"Це цілеспрямовано? Абсолютно. Ось за це треба саджати, якщо хочете, якби була Друга світова - розстріляти перед строєм", - резюмував Гриценко.


Нагадаємо, нещодавно Міністр оборони Степан Полторак зробив гучну заяву – він запевнив, що Україна буде допомагати Молдові у відновленні територіальної цілісності.


Як повідомляв раніше Знай.ua, Міністр оборони розраховує витратити надходження від боротьби з контрабандою на зміцнення обороноздатності країни.


Також Знай.ua писав про те, що флот Військово-морських сил ЗСУ поповнять нові бойові одиниці.