Скандальний очільник Міністерства вугільної промисловості та енергетики Ігор Насалик поїхав на Донбас, аби зустрітися з шахтарями, але злякався і втік


Міністр Ігор Насалик під час перебування на шахті “1\3 Новогродівська” зіткнувся з недружнім ставленням гірників та їх сімей, адже люди так і не дочекалися погашення заборгованостей по виплаті зарплат.


“Сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості відвідав шахту “1\3 Новогродівська”. На в’їзді його зустріли гірники разом з сім’ями із питаннями : “Коли ж буде зарплата?”. Після цього поліція провела Ігоря Насалика на територію шахти й заборонила людям здійснювати відеозйомку”, – повідомив на своїй сторінці в соцмережі голова профспілки гірників України Михайло Волинець.


Потім кілька шахтарів все ж попали в зал, де проводилась зустріч з міністром. Міністр ухилявся від запитань, а натомість розповів історію про “успішне” керування бізнесом, зокрема, цементним заводом у м. Єнакієве.
“Наобіцявши шахтарям, відвідати шахти “Курахівська”, “Котляревська”, “Україна” Міністр зробив “хід конем” та втік у Дніпро, де заночує, а зранку літаком повернеться до Києва. Зрозуміло, адже шахтарі ДП “Мирноградвугілля” теж хотіли особисто задати Ігорю Насалику питання щодо його обіцянки до Дня шахтаря погасити заборгованість по заробітній платі”, – пише голова профспілки.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще


Нагадаємо, 26 серпня у шахтарів було їх професійне свято, але вони так і не отримали заробітну плату, яку їм заборгували за п’ять місяців. Про проблеми галузі розповів депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов в інтерв’ю одному з українських каналів.


Як зазначив депутат, у галузі є головна проблема: «Сьогодні у профспілок стоїть питання відсторонення міністра Насалика із займаної посади, оскільки він не профільний міністр, а саме кишеньковий міністр олігархів, які сьогодні грабують Україну».


Уже кілька років поспіль українська вугільна промисловість приходить у занепад. Державні шахти закриваються, шахтарі втрачають роботу. Через це Уряд закуповує вугілля за кордоном, а його все одно не вистачає. Тому “Наш Край” вимагає звільнення не тільки керівників підприємств, які пішли проти шахтарів, а також звільнення антишахтарського міністра Насалика.