Якщо вживати знеболюючі препарати без нагляду лікаря, суттєво підвищується ризик розвитку смертельних хвороб серця.

Про це заявили науковці з Копенгагенської університетської лікарні у своєму дослідженні, результати якого представлені у European Heart Journal — Cardiovascular Pharmacotherapy.

Як зазначили фахівці, один із найпопулярніших препаратів від болю, який відпускається без рецепта, значно підвищує ризик виникнення серцевого нападу.

Як наголосили вчені, людей вводить в оману те, що ліки можна купити без рецепта. Вони думають, що це запорука безпечності. Проте це зовсім не так.

У своєму дослідженні медики проаналізували 29 тисяч випадків зупинки серця, які стались протягом 9 років. При цьому вони врахували обсяги споживання пацієнтами знеболювальних препаратів.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Показати ще

З'ясувалося, що на фоні прийому таких ліків як диклофенак ризик зупинки серця підвищувався на 50%, а ібупрофен — на 31%.

Медики категорично забороняють займатися самолікуванням. Крім того, вони запропонували ввести жорсткі обмеження на продаж безрецептурних ліків.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", бразильські науковці навчилися робити місцеву анестезію за допомогою електрики.