При дієті ми боїмося навіть трохи дозволити собі вжити їжу, яка містить жири. В ході наукового дослідження, доктор Марк Хайман розкрив декілька цікавих фактів про схуднення. Він стверджує, що вживання жирної їжі допоможе скинути зайву вагу і підтримувати свої форми в нормі.

Виходячи з висновків доктора можна відзначити, що вживання жирних продуктів допомагають скинути зайву вагу, таку систему харчування він порівнює з веганскої дієтою. Основа такої дієти в тому, що вживання невеликої кількості м'яса і молочних продуктів і при цьому треба виключити продукти з високим вмістом цукру і швидких вуглеводів.

Експерт вважає, що основою такої дієти повинні бути овочі, фрукти, бобові, зернові. Свіжі і необроблені продукти містять високий відсоток клітковини, яка допомагає засвоюватися їжі в організмі.
Доктор рекомендує носити з собою насіння або пакет горіхів, мигдалеву пасту або з кешью. Ці продукти зможуть наситити наш організм і позбавити від почуття голоду.


У горіхах міститься велика кількість білка, а він стабілізує рівень цукру в крові, що покращує самопочуття. Горіхи теж повноцінне джерело клітковини.
Замініть вершкове і рослинне масло на оливкову. В оливковій олії містяться мононенасичені жири. Цей тип жирів знижує ризик серцево-судинних захворювань. Жири оливкового масла допомагають очистити наш організм від холестерину.

Доктор рекомендує замінити жирний стейк на жирні сорти риби. Лосось, форель, макрель багаті на жирні кислоти омега-3. Ці види риб відносяться до жирних і дуже корисних продуктів для організму. Ці жири є ключовою частиною клітинних мембран і необхідні для вироблення гормонів, які регулюють згортання крові і нейтралізують запальні процеси.
Вживання жирної риби запобігає появі серцевих захворювань та інсульту.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Для стабільної роботи організму авокадо має в своєму складі всі необхідні речовини. Вміст цукру в авокадо мінімальне, а клітковини навпаки багато. Половинка авокадо містить близько 120 кілокалорій, що еквівалентно скибочці хліба або баночці йогурту.

Коли певна дієта має на увазі вживання жирів, це не означає, що мова йде про тваринні жири. Дуже багато продуктів містить рослинні корисні жири, які допоможуть нам скинути вагу.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що приправа, яка здатна збагатити будь-яку страву корисними елементами. Вона бореться з жировими прошарками.