У шкірці деяких продуктів харчування рослинного походження знаходяться більше вітамін, ніж в очищених фруктах і овочах. Коли ми боремося за здорове харчування доводиться витрачати багато сил, щоб отримати всі корисні речовини від їжі.

Наші мами і бабусі вчили нас готувати їсти, спостерігаючи за ними на кухні, як вони чистили картоплю, баклажани, моркву стало зрозуміло, що саме так потрібно використовувати їжу. Але це велика помилка, в шкірці міститься більше корисних речовин, ніж у самому плоді.

Разом з порталом "Знай" розглянемо кілька продуктів з щоденного раціону, які не варто чистити.

Картопля
Шкірка картоплі містить більше вітамін, ніж сам овоч. Мова йде про якісну картоплю елітних сортів. У ній міститься фолієва кислота, залізо і корисні поживні волокна. Якщо вибирати фіолетову або рожеву картоплю, концентрації корисних речовин в них ще більше.

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Яблука
В яблуках шкірки міститься велика кількість вітаміну С. Чистити яблука це велика помилка.

Морква
У цьому овочі міститься поліацетилен. Це речовина, яка здатна боротися з раковими клітинами. Морква володіє протизапальними і антибактеріальними діями. Важливо знати, що вся користь знаходиться дуже близько до шкірці. Коли ми зчищаємо шар приблизно розміром 3 міліметри, ми позбавляємо продукт від самих корисних речовин.

Огірки
Дивно, що багато людей позбавляються від шкірки з огірків. Всі корисні речовини знаходяться в кожурі, які багаті на вітамін А, фосфор, магній. Більш того, огірки це один з головних джерел води для нашого організму.

Баклажани
У шкірці баклажанів міститься антиоксидант, який бере участь в утворенні нервових волокон мозку. Цей антиоксидант має антиангиогенными властивостями, які перешкоджають утворенню ракових клітин.

Виноград
Деякі люди при вживанні винограду, знімають з нього кожуру. У винограді найцінніше це "одяг" продукту. Корисні властивості, які ми часто не їмо в винограді запобігають психічним розладам, стимулює роботу мозку, активують імунну систему, стабілізує кількість цукру в крові.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що у раціоні кожної людини повинно бути багато антиоксидантів. Антиоксиданти запобігають стрес і ракові захворювання і так як наша екологія не стає краще з часом ми будемо вживати у великих кількостях ті продукти, які можуть відвернути смертельні хвороби.