Експерти з каліфорнії в ході досліджень прийшли до висновку про те, що люди середнього віку, які вживають продукти з високим вмістом білка тваринного походження найбільше піддають небезпеці своє здоров'я як і курці.

Це дослідження тривало майже 20 років, де брали участь більше шести тисяч чоловік. Люди, в чий раціон входять страви, насичені тваринним білком в чотири рази більше ризикують померти від раку. Вчені порівняли вплив тваринних жирів на організм зі станом здоров'я тих людей, які викурюють в день близько 20 сигарет в день. Медики постійно застерігають курців про ризик розвитку онкологічних захворювань. Вживання м'яса і сирів активізує розростання ракових пухлин і здатно прискорити процес старіння клітин.

Як стверджують вчені, небезпечне харчування вважається, коли щодня надходять в організм калорії з білкової їжі. Людям, у літньому віці рекомендується споживати не більше 0,8 білка на 1 кілограм маси тіла. Наприклад, якщо людина важить 57 кілограм, необхідно з'їдати близько 45-50 грамів білка на добу. Виходячи з цього літнім людям допустимо вживати малу кількість м'ясо, але мало хто дотримується цих правил, так як м'ясо сильно насичує і щоб вгамувати голод ми можемо з'їсти один стейк, який вже містить 77 грам білка, один стакан молока містить 12 відсотків денної норми необхідної кількості білка, а шматок сиру вагою 40 грам дає 20 відсотків білка.

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Якщо дотримуватися думки дослідників, небезпечно для організму тільки червоне м'ясо, молочні продукти, до складу яких входить велика кількість білка. Лікарі настійно рекомендують замінити сир і червоне м'ясо на вживання курки, бюобовых, горіхів, зернових та овочів.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що особливо шкідливе м'ясо, яке пройшло будь-яку термічну обробку: копчення, соління, додавання хімічних речовин. Після таких процесів воно має такий же згубний вплив на організм, як алкоголь,тютюн чи наркотики.