Британський винахідник Річард Браунінг продемонстрував літаючий костюм, який він назвав «Дедал». Так в грецькій міфології звали винахідника, який змайстрував собі і своєму сину Ікару крила для польотів.

Чим закінчився політ Ікара, знають всі. Політ в костюмі, сконструйованому Браунінгом, може закінчитись тим самим, адже він являє собою відверто небезпечну систему, яка складається з радіокерованих реактивних двигунів малої потужності на попереку і обох руках.

Цей персональний реактивний ранець винахідник стилізував під костюм Залізної Людини, але в ньому дуже важко літати. Напруга на плечі і руки, якими треба утримати двигуни в потрібному положенні, вимагає багато сил і витривалості.

Сам Браунінг займається спортом, він відмінний плавець і ультрамарафонець, і, здавалося б, фізично готовий до таких навантажень. Однак, навіть йому доводиться щодня тренуватися, щоб його тіло було в змозі управляти костюмом.

Компанія «Ред Булл» зняла відео, яке демонструє всі складнощі управління цим костюмом та результат польоту, який важко назвати успішним.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

В цьому костюмі не політаєш над хмарами, а про фігури вищого пілотажу в повітрі навіть мріяти нема чого. Однак від землі в ньому відірватись таки можна і навіть пролетіти деяку відстань.

В даний час льотний костюм Браунінга включає в себе шолом, чоботи, самі двигуни і захист. Але винахідник надіється розширити можливості костюма, додавши систему бездротової передачі даних на наземну станцію і подушки безпеки, що допоможуть зменшити забої при падінні.
Браунінг навіть створив стартап під назвою Gravity для розробки і комерціалізації свого літального апарату «Дедал».

Як повідомляв сайт Знай.ua, американська компанія Insomniac Games офіційно випустить гру про Людину-павука - одного з найпопулярніших супергероїв сучасності.