Колишні співробітники "Беркуту", які були причетні до силового розгону активістів на Майдані, безперешкодно виїхали до Росії, з огляду на обраний судом запобіжний захід.

Відповідну думку на сторінці у Facebook висловила журналістка Анастасія Станко.

Вона підкреслила, що вони мали право перетнути кордон, чим успішно й скористалися, більш того – у справі вона знайшла ряд розбіжностей, які суперечать закону.

Зокрема, журналістка нагадала про те, що після злочинів 18 лютого 2014 року один із екс-беркутівців не тільки не потрапив у СІЗО, а й надалі продовжував працювати у харківських правоохоронних органах. Двоє його спільників – Олександр Костюк та Костянтин Реуцький, пізніше пройшли переатестацію і поповнили ряди нової поліції.

Станко згадує, що під час Революції Гідності неодноразово знаходилася у небезпеці. Коли вона знімала все, що відбувалося на камеру, у неї вибили з рук апаратуру та викрали флешку із збереженою інформацією.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Крім того, Гончаренко також встиг отримати нагороду під час одного із затримань, хоча на час розслідування був офіційно відсторонений від посади.

"Всупереч наполяганням прокурорів, що є ризик втечі суд постійно хотів випустити Гончаренко з-під варти, і випускав, прокурори знову затримували за неявку до слідчого і приводили нові аргументи ризиків втечі", - додала журналістка.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ГПУ підтвердила ймовірність того що чотири екс-беркутівці, підозрювані у силовому розгоні Майдану, могли втекти до Росії.