Культовий російський музикант Нойз МС (псевдо, яке обрав собі співак Іван Олександрович Алєксєєв) в інтерв’ю для телеканалу РФ виступив проти Путіна і розповів про своє ставлення до того, як російський президент обходиться з Україною.

На питання телеведучого, чи подобається співаку те, як Росія розвивається останніми роками, Іван відповів:

"Є речі які мене не подобаються категорично. Це те, що сталось з Україною".

Нойз МС в першу чергу в цьому звинувачує російська еліту. "А вибір чи йти на поводу в того дискурсу, який спускають зверху, вже робить кожна людина сама", - вважає співак.

Другим пунктом Нойз назвав перетворення Путіним Росії в тоталітарну державу. Співак вважає неприпустимим те, що Путін збільшив президентський термін до 6 років. Він також виступив проти референдуму, який нібито має відбутись в 2018 році на підтримку Путіна.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"Хтось повинен задавати владі незручні питання і повинна бути платформа, для того, щоб ці питання могли прозвучати. Коли відбувається поступальне перетворення в тоталітарну державу – в цьому не може бути нічого доброго", - заявив Нойз.

"В медіа має буте здоровий простір для політичної дискусії, а цього всього немає", – каже музикант.

Слова Нойза про Україну і Росію на 4,20 хвилині:

Зазначимо, що творчість Noize MC добре відома і українцям. У репертуарі співака є пісні, основний зміст яких — протест проти надмірного збагачення оліхархів і критика сучасного російського капіталізму: «Властелины Вселенной» (спільна композиція із гуртом «Тараканы!» ) а також «Капитал» і «Болт», які були роблені спільно із гуртом «Ляпис Трубецкой».

Нагадаємо, що в серпні 2014 року, в час, коли російсько-українська війна була у розпалі, Noize MC виступив на львівському фестивалі "Захід" із прапором України на поясі.

Після цього виступу, вже у себе в Росії на фестивалі Kubana музикант запропонував:

«Давайте поговоримо з вами про український нацизм. Хто із вас був у Львові, підніміть руки!»

На цих словах співака пряма інтернет-трансляція фестивалю була зупинена організаторами. Наступними словами Noize MC були:

«Ну що, там є український нацизм? А хто не був, ви що думаєте? Так ось — я там був — ніякого нацизму там немає. Є люди, які втомились це все терпіти, і є президент, котрий накрав стільки, що вже неможливо підрахувати.»