Колишній захисник київського Динамо і збірної України Владислав Ващук розповів, як в юності крав жуйки у фінському супермаркеті.

- Одного разу сталася дуже неприємна історія. На одні зі змагань у Фінляндії поїхали з нами хлопці зі спортінтернату, старшого віку. Спортінтернат – це вам не спортклас, там жорсткіші правила були і бідніша публіка, яка звикла виживати в будь-яких умовах. Побачивши фінські магазини практично без охорони, старшаки зірвалися з котушок. Крадіжка була тотальною – поки один з хлопців відволікав продавця, інші знімали з вішалок джинси, по дві–три пари, і виносили на собі. Побачивши повну безкарність старших і наслухавшись розмов про лохів-фінів і величезні прибутки, ми теж пішли на справу.

Крадіжка в нашому виконанні була оригінальною, футбольною. Схема була така – поки один відволікає увагу продавця, другий роняє пачку жуйок на підлогу. Завдання було в тому, щоб точним пасом відправити жуйку по підлозі повз сканера. Жуйка летіла швидко, сканер не спрацьовував. Загалом, натирили ми жуйок на життя вперед, і все це здавалося таким класним, веселим, майже героїчним.. Але все таємне рано чи пізно стає явним, а в нашому випадку це відбулося досить швидко...

Поліція з'явилася біля гуртожитку, де ми жили, практично на другий день. Про відеокамерах більшість з нас, звичайно ж, поняття не мали, а тому, що їх ставлять в магазинах, ми навіть і не чули. Поки спортинтернатовские старшаки підкидали свої крадені речі американців і німців, що живуть в тій же гуртожитку, пунцово-червоні тренера не знали, що сказати прийшли поліцейським. Скандал був гучний. Був обшук, знайшли якусь крадену куртку, так що перенервували всі. Зам'яли, звичайно, але було дуже неприємно, - написав Ващук на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, раніше портал Знай.uа повідомляв, як юні вболівальники привітали з днем народження новачка Динамо.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще