Український музикант, фронтмент гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка відреагував на критику в ЗМІ та виправдався за свої слова стосовно мовного гетто та низького IQ у тих, хто не володіє українською мовою.

Усі свої думки співак висловив на сторінці в Facebook сьогодня, 21 квітня.

За словами Скрипки, він не відрікається від своїх слів стосовно того, що всі українці повинні знати державну мову, а висловлювання щодо "гетто" артист назвав "формулюванням конспірологів".

"Передусім, хочу зазначити - ми в Україні живемо у спотвореному світі. Україномовні громадяни не мають достатньо книжок українською, фільмів, Інтернет-контенту, відсутня можливість спілкуватися, навчати і виховувати дітей. Україномовні українці живуть у своєму маленькому безправному гетто. Деякі з них віддають своє життя на сході країни за право бути українцем… Вважаю, що наша держава має надати українцям більше можливостей опанувати рідну мову. Але, якщо частина громадян не здатні її вивчити, то вони самі себе прирікають на асоціальну перспективу…" , - зазначив Скрипка.

Артист упевнений, що його слова у пресі перекручують та використовують для маніпуляції.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

"Мене обурює, коли Україну змушують любити "руській мір" більше, аніж український. Тим паче, коли використовують мої слова для маніпуляцій і спроб формувати в Україні штучну реальність. Тож моє висловлювання, з якого жонглери словами і змістові "патологоанатоми" висмикнули і препарували слово "гетто", досить однозначне, - пояснив співак.

"Відтак, моя дещо іронічна пропозиція, висловлена у довільному спілкуванні зі студентами, і сформульована конспірологами-технологами як "гетто", - значно гуманніша, аніж російська дійсність".

На останок, артист запропонував свою підтримку та допомогу тим, хто хоче вивчати рідну мову.

Нагадаємо, Скрипка запропонував замість 25% квоти ефіру українською, запускати на радіо 100% українських пісень. За словами співака, ті, хто не можуть вивчити українську, мають низький рівень інтелекту та можуть бути соціально небезпечними.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", представники Інституту правової політики та соціального захисту подали заяву до генпрокуратури на артиста, звинувачуючи його у розпалювані національної ворожнечі на ненависті.