Пікнік не повинен бути святом тільки для м'ясоїдів. Вегетаріанські страви ще ніхто не відміняв і меню для походу на пікніку не повинно бути обмежено тільки салатами зі свіжих овочів і зелені.
Вегетаріанці добре розбирається в корисних продуктах і ніколи не зупиняється на одноманітному меню.
Портал "Знай" пропонує меню для вегетаріанців, щоб стіл пікніку був максимально різноманітний.
Салат:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Для салатів вибирайте тільки свіжі овочі і зелень і відмовтеся від жирних продуктів, таких як майонез. Ідеальна заміна майонезу - оливкова олія.
Щоб приготувати салат з запечених овочів на грилі вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Баклажани 3-4 шт.
Солодкий перець 3-4 шт
Помідори 4-5 шт
2 зубчики часнику
Зелень
Оливкова олія
Лимон (для соку)
Рецепт приготування:
Ретельно вимийте і висушіть овочі. Їх можна викласти на решітку для мангала або нанизати на шампур. Овочі необхідно смажити до золотистої скоринки, поки вони стануть м'якими. Якщо обсмажені овочі опустити в воду, це дасть можливість легко зняти шкірку з продукту.
Прожарені овочі викладіть у велику миску, попередньо порізавши їх на дрібні шматочки, потім додаємо туди часник, масло і лимонний сік. Сіль, спеції і перець за смаком.
Закуски для пікніка:
Фаршировані печериці на грилі
Інгредієнти:
Печериці (20-35 шт)
1 цибуля
Твердий сир 150-200 гр
Сметана
Сіль, перець, спеції за смаком
Зелень
Рецепт приготування:
Для приготування цієї страви необхідно вибирати печериці великих розмірів. Відокремте акуратно шапки від ніжок грибів. Ніжки нарізаємо Не великими шматочками.
Для начинки можна використовувати овочі.
Натираємо сир, нарізаємо цибулю і змішуємо все зі сметаною. Сіль, спеції, перець за смаком додаємо. Кладемо начинку в кожен гриб і зверху натираємо залишками сиру. Розміщуємо на гриль на 15-20 хвилин, після готовності страви посипаємо її зеленню і воно готове до вживання.
Рулети з запечених баклажанів
Інгредієнти:
Баклажани 3-4 шт (в залежності від розміру)
Твердий сир 200-300 гр
Зубчик часнику
2-3 помідора
Сіль, перець, спеції за смаком
Зелень
Рецепт приготування:
Ретельно вимийте всі овочі, після чого їх необхідно висушити. Нарізаємо баклажани вертикально смужками. Викладаємо баклажани на решітку мангала, трохи полив їх маслом. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки. Після того як вони готові, знімаємо з мангалу і даємо час, щоб вони охололи.
Для начинки рулетів з баклажанів можна використовувати будь-які овочі, попередньо порізавши їх, натираємо в суміш сир, додаємо сіль, спеції і перець за смаком.
Загортаємо скибочки баклажанів з начинкою, скріплюємо край зубочисткою і страва готова до подачі. Зверху можна присипати його зелень, щоб їжа виглядала апетитною і містила максимальну кількість корисних речовин.
Основні страви
Шашлик з тофу
Інгредієнти:
Сир тофу 600 гр
Соєвий соус ½ склянки
Вода кип'ячена 1 ½ склянки
Оливкова олія 3 ст. ложки
Коріандр
Каррі
Чорний перець
Часник
Яблучний Оцет 1 ст. ложка
Рецепт приготування:
Смак страви залежить від маринаду. Для приготування маринаду необхідно змішати соєвий соус, масло, воду, спеції за смаком і яблучний оцет. Заливаємо суміш в каструлю і доводимо до 80 градусів, щоб маринад став гарячим, але не дійшов до кипіння.
Заливаємо маринадом порізані шматочки тофу. Тофу маринується довше ніж звичайний шашлик. Тому це блюдо краще готувати з вечора, давши можливість настоятися приблизно 12 годин.
Шашлик можна смажити на шампурах або решітці для гриля до придбання золотистої скоринки. Для гарніру можна посмажити овочі або гриби.
Фалафель в лаваші
Інгредієнти:
2 склянки замоченого нуту
2 головки ріпчастої цибулі
Великий пучок свіжої кінзи
Спеції: кмин, коріандр, перець і сіль
Помідори і свіжі огірки
Шпинат або інші салатні листя
Лаваш
Масло для смаження
Рецепт приготування фалафель в лаваші:
Кульки з фалафелю краще приготувати заздалегідь, щоб вже під час пікніка їх просто розігріти на решітці мангала і не витрачати час для їх приготування.
Для приготування кульок необхідно замочити нут у воді на 6-8 годин. Помістити його разом з цибулею в блендер і подрібнити до однорідної маси. Додаємо до суміші зелень і спеції добре її вимішуючи.
З отриманої маси крутимо кульки і злегка сплющуємо їх по обидва боки. Обсмажуємо приблизно по 4-5 хвилин з обох сторін.
Нарізаємо овочі, фалафель розігріваємо на мангалі. Всі інгредієнти загортаємо в лаваші, приправляємо лимонним соком з оливковою олією. Ситне і смачне блюдо готове до вживання.
Рецептів страв для вегетаріанців багато, необхідно лише закупити необхідні продукти і можна сміливо вирушати на пікнік.
Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що перше, що потрібно зробити, щоб позбавити овоч від нітратів, - це замочити, а не просто вимити під водою. Це в першу чергу стосується огірків, кабачків, полуниці, редиски, ранньої зелені. Якщо навіть ці овочі в майбутньому піддатися термальній обробці, їх все одно потрібно замочити у воді.
Другий метод полягає в тому, щоб зрізати шкірку або верхівку овочу, в яких збирається найбільше нітратів. Наприклад, з огірків потрібно зрізати шкірку, а у морквини зрізати верхівку. Верхні листки капусти також славляться великою кількістю нітратів, тому від них теж краще позбавлятися.