Таку приємну властивість близьких стосунків з'ясували американські вчені. Команда вчених з Університету штату Флорида провели дослідження, в якому взяли участь 214 пар молодят.

Кожного з учасників просили вести щоденник протягом двох тижнів. Учасники щодня записували, чи був у них секс зі своїм партнером. Окремо молодята повинні були оцінити, наскільки вони задоволені своїм сексуальним життям, своїм партнером, їхніми стосунками і шлюбом на той момент. Оцінки ставилися за семибальною шкалою, де 1 означало «абсолютно не задоволені», а 7 - «надзвичайно задоволені», повідомляє Daily Mail.

За умовами експерименту, учасники також мали оцінити якість їхнього шлюбу в цілому на початку дослідження і через півроку.

В результаті, більшість учасників повідомили, що займалися сексом чотири рази протягом 14 днів дослідження, в середньому приблизно раз в три-чотири дні. Учасники також зізнались, що їхній рівень задоволеності продовжував залишатися високим і після сексу – вони, як правило, відчували себе задоволеними ще протягом наступних двох днів. Таке відчуття було у всіх учасників - незалежно від статі чи віку.
За наступні шість місяців в цілому задоволення від спільного життя в учасників експерименту зменшилася. Але ті, хто протягом двох тижнів ставили своєму шлюбу вищі оцінки, і через півроку були більш задоволені життям зі своїм партнером, ніж інші.

В результаті дослідники прийшли до висновку, що секрет підтримки стосунків з плином часу полягає в регулярному сексі.

Як повідомляв сайт Знай.ua, вчені спростували теорію Фрейда про зв'язок різних типів оргазму з психологічним благополуччям ы якістю сексуальних стосунків

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще