У справі про вбивство екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, якого застрелили в центрі Києва, з'явився ще один фігурант. Це водії з Москви Владислав Тіхонькін, який переганяв російському політику його автомобіль до української столиці.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, передає "Цензор. НЕТ". Вороненков планував зустрітися з Тіхонькіним перед розмовою зі своїм російським колегою Іллею Пономарьовим.

Бутусов розповів, що за даними українських спецслужб водія затримали на кордоні співробітники ФСБ й вимагали від нього інформацію про депутата-втікача. Журнаіст не виключає, що тоді Тіхонькіна могли завербувати й встановити засоби слідкування за ним.

Водій близько 14 години вилетів до Москви, коли вбили російського депутата. Вороненков сам купував йому квитки на літак. Бутусов розповів, що політик часто відвідував публічні заходи, але його вбили під час приїзду людини з Москви і це не може не викликати підозри у слідства. Водій, за його словами, міг діяти під певним контролем російських спецслужб.

Він пояснив, що співробітники ФСБ не дізналися про місце проживання Вороненкова, але мали дані про дату та зустріч. У спецслужб, за його словами, вже не було часу на закладання міни або підготовки снайпера для організації вбивства.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Був тільки один вкрай ризикований вид замаху – вбивство з ближньої дистанції. Тому вбивця для надійності гукнув жертву – хотів ще раз переконатися", – заявив Бутусов.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, нардеп та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у вбивстві екс-депутата Вороненкова чітко прослідковуються політичні мотиви.