За резонансне вбивство мачухи Віти Шаблій та напад на батька тернопільського прокурора Ігоря Чайку відпустили під домашній арешт. Таке рішення ухвалив сьогодні вночі Рівненський міський суд.

Суд почав розглядати обрання запобіжного заходу пізно увечері. Засідання розпочалось з того, що адвокати попросили, щоб слухання було закрите, без присутності представників ЗМІ. Суд прийняв компромісне рішення: зйомку заборонили, але журналістам дозволили бути присутніми у залі.

Свої дії підозрюваний Ігор Чайка пояснив самозахистом. Також чоловік додав, що його батько В'ячеслав Чайка, який раніше працював у правоохоронних органах, поводився агресивно.

Після розгляду справи суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та носіння електронного браслета.

Обвинувачення таким рішенням незадоволене. Сторона обвинувачення вимагала для вбивці запобіжний захід у вигляді 2 місяців під вартою без права внесення застави.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Нагадаємо, що 1 квітня ввечері у місті Дубно Рівненської області сталось резонансне вбивство – тернопільський прокурор застрелив свою мачуху, 43-річну адвокатку Віту Шаблій. Він також поранив свого батька, 55-річного колишнього начальника обласної міліції, якого з вогнепальним пораненням госпіталізували.

Як повідомляв сайт Знай.ua, підозрюваний у вбивстві Віти Шаблій, тернопільський прокурор Ігор Чайка добровільно здався.