Коли з'являються болі в горлі, першіння ми відчуваємо дискомфорт. Позбутися від болю в горлі дуже важко, як правило це дуже тривалий процес, який вимагає ретельної уваги. З-за починаються болі в горлі може розвиватися більш небезпечне, приховане захворювання.

Фарингіт буває хронічним, який доводиться дуже довго лікувати або гострим. Це захворювання порушується вірусами, алергією, грибками, від сухості повітря, застудою, курінням та зловживанням алкоголем, розладами ендокринної системи, діабет, тривалим впливом пилу, хімічних речовин, гарячого сухого або задимленого повітря.

При перших симптомах можна відразу звернутися до лікаря або скористатися домашніми методами, які можуть швидко поставити на ноги, не гірше різних медикаментів.

Полоскання. Усі розчини для полоскання повинні бути теплими, полоскати горло необхідно часто, приблизно 4-5 разів на день. Для лікування годяться розчини календули або фурациліну. Але спочатку прополощіть горло содою. Це прибере зайву слиз і підсилить дію фурациліну.

Корисна так звана «морська вода» розчин столової ложки солі, чайної ложечки соди і пари-трійки крапель йоду на склянку води. Можна використовувати відвари і настої трав: тієї ж календули, ромашки, шавлії, евкаліпта.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

[[{"fid":"177792","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"600","width":"800","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

При ангіні допомагає полоскання перекисом водню. Необхідно взяти дві склянки, в одному розвести в ста грамах води столову ложку тривідсоткової перекису. Полоскати рот і горло, закинувши голову якомога далі назад, намагаючись затримати розчин на мигдалинах. Намагайтеся не ковтати цю рідину. Після цього прополоскати горло з другої склянки, намагаючись змити сліди перекису просто водою.

Як не дивно, але вилікувати ангіну можна пивом. Це улюблений метод ірландців. Пиво необхідно трохи підігріти, важливо, щоб воно не було гарячим, потім п'ємо маленькими ковтками. Ще один алкогольний метод це горілка з перцем. Наливаємо 50 грам горілки, додаємо туди гіркий червоний перець і випиваємо. Бажано після такого прийому відразу лягти спати.

[[{"fid":"177794","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"713","width":"1133","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Часник і мед так само активно лікує не тільки ангіну, але і різні простудні захворювання. Беремо півсклянки подрібненого часнику, заливаємо гречаним медом так, щоб весь часник був покритий. Склад необхідно тримати на повільному вогні, весь час помішуючи, хвилин двадцять поки часник повністю не розчиниться. Залишити під кришкою до повного охолодження, знову включити вогонь. Якщо суміш загусне, краще додати трохи води. Процідити, тримати в холодильнику. Пити раз на годину по столовій ложці, поки не біль у горлі не пройде.

Можна робити спиртові компреси на горло, інгаляції, пити імбирний чай, відвари різних трав, які знищують бактерії і знімають запалення. Наші мами і бабусі часто використовували тепле молоко з додаванням вершкового масла. Для профілактики застуди робіть ванночки для ніг. Важливо знати, що будь-які розпарювальні процедури треба робити перед сном.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що у маленьких дітей ангіна діагностується не відразу, адже поскаржитися на біль в горлі вони не можуть, а різке підвищення температури (до 40 градусів) більше властиво дітям після 5 років.
Слід пам'ятати, що рання діагностика може значною мірою полегшити перебіг захворювання і допоможе уникнути ускладнень.
Жовті суцвіття коров'яку просто відшукати у лісах, на луках і пустирях. Збирати їх потрібно в першій половині дня, після того як висохне роса.