Український автобус "Тюльпан", що зможе гідно представити вітчизняний автопром на європейських дорогах, показала корпорація "Еталон" на міжнародній виставці комерційних автомобілів IAA в Ганновері.

Поки що існує всього два таких екземпляри, але вже до літа на автобус збираються поставити DAF стандарту Євро-6, що дасть змогу налагодити серійне виробництво і продавати їх у країни Євросоюзу, передає "Укравтопром".

Транспортний засіб у довжину складає 10 метрів, його ширина 2,34 метра, а висота – 3 метри. Повна вага автобуса – 13 тонн. Передня підвіска коліс – залежна, ресорна, задня – ресорно-пневматична.

Шасі новинки – від відомого голландського виробника DAF Trucks. Воно взяте від середньотоннажника DAF LF і оснащене турбодизелем в 210 к.с. екологічного стандарту Євро-5.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", незабаром українці зможуть пересісти на недорогі електромобілі. Останнє слово – за парламентом, що має прийняти відповідний законопроект, покликаний стимулювати ринок розвитку електротранспорту.