Ракетний удар США в Сирії - це адекватна і своєчасна відповідь на застосування зброї масового знищення проти мирного населення.

Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко у своєму виступі на засіданні Ради Безпеки по Сирії. Пост з цією заявою також розміщений у Twitter постпреда.

"Україна розглядає ракетний удар США в Сирії як адекватну і своєчасну відповідь. Застосування зброї масового знищення не може більше ігноруватися", - написав Єльченко.

У своєму виступі Володимир Єльченко зазначив, що сирійський режим і його спонсор Росія повинні понести відповідальність за жорстоке застосування хімічної зброї проти мирного населення Сирії.

"Безкарність для порушника міжнародного права, який використовує хімічну зброю веде до нових злочинів з його боку. Росія постійно блокує роботу Ради безпеки і це неприпустимо", - наголосив поспред.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також Єльченко заявив, що Росія втратила моральне право звинувачувати будь-кого в агресії після того, як вона окупувала Крим та розпочала агресію на Донбасі.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Олександр Турчинов також назвав адекватною та своєчасною реакцією ракетний удар США по авіабазі Асада.