На засіданні Тристоронньої робочої групи заслухали попередній звіт щодо розслідування підриву автомобіля спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на окупованих територіях Луганської області. Його представив керівник організації Ертурул Апакан.

Про це повідомила речниця представника України у групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook. Вона зазначила, що вдалося домовитись про продовження роботи спостерігачів у зоні АТО.

Кілька днів тому місія ОБСЄ оголосила про поновлення патрулювання на Донбасі по обидва боки лінії розмежування. Автомобіль спостерігачів підірвали 23 квітня в районі села Пришиб. Населений пункт розташований на підконтрольній бойовикам "ЛНР" території. В результаті вибуху загинув один із членів місії та ще двоє отримали травми.

Терористи звинуватили "українську диверсійно-розвідувальну групу" у підриві автомобіля спостерігачів. Крім того, бойовики заявили, що патруль ОБСЕ "відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, бойовики заборонили спостерігачам ОБСЄ використовувати мобільні телефони на окупованих територіях під час патрулювання.

Популярні новини зараз

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще