Арабський бізнесмен Фейцал Коттіколлон, котрий є засновником і головою дубайської компанії KEF Holdings, придбав в емірату земельну ділянку. Він планує збудувати тут перший у світі завод по виробництву "розумних будинків", що збиратимуться роботами.

Потужність підприємства складе по вісім вілл і таунхаусів кожен день. Все, починаючи від зовнішньої структури і закінчуючи внутрішньою обробкою, буде виконано на виробництві, перш ніж модуль транспортують на місце базування будинку.

Як пише зарубіжна преса, перша партія такого житла серійного виробництва може бути введена в експлуатацію вже наступного року.

На думку Коттіколлона, роботи зроблять революцію у житловому будівництві.

“Я твердо вірю в те, що цей вид автоматизації і підхід до будівництва, заснований на робототехніці, скоро стане нормою. Він зменшує використання робочої сили і матеріалів, а також додатково скорочує похибки за рахунок автоматизації “, – заявив бізнесмен.

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Показати ще

Повідомляється, що виробництво буде орієнтовано на такі сегменти, як житлові будинки, лікарні і готелі.

Фейцал Коттіколлон – професіонал в галузі промислової та технологічної інженерії, а також палкий шанувальник Ілона Маска.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", міжнародна космічна компанія SpaceX, очолювана Маском, перенесла дату польоту на Марс.