У столиці місцеві правоохоронці затримали викрадачів однієї з найцінніших книг бібліотеки Вернадського – "Апостола", що датується 1574 роком.

Про це повідомляє "112 канал".

Співробітники карного розшуку викрили цілу банду в одному із ресторанів на вулиці Саксаганського.

Зловмисники намагалися продати раритетне видання за 150 тисяч доларів, але їх вчасно затримала поліція. Як виявилося, в закрите угрупування входило щонайменше четверо осіб, які добре зналися на антикваріаті і працювали виключно на замовлення.

Співробітники бібліотеки повідомили, що книга зникла навесні минулого року. Тоді до них прийшов чоловік, який представився представником "контролюючого органу" і показав копії документів. Під приводом так званої перевірки він забрав "Апостол" до кінця робочого дня, а потім не повернувся.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Слід відзначити, що такий примірник вважається улюбленою книгою колишнього президента-втікача Віктора Януковича. Свого часу на складі у Межигір'ї виявили цілу низку цінних видань, серед яких був і "Апостол".

Крім цього, у резиденції Януковича виявили "Мінею загальну" Гізеля 1680-го року, "Апостол" Слезки 1654 року, Євангеліє 1704-го року.

Після цього пам'ятку передали до бібліотеки імені Вернадського, звідки потім її викрали.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що суд наклав арешт на історичні та культурні пам'ятки, які знаходилися в резиденції колишнього президента-втікача Віктора Януковича.