Підірваний сьогодні вранці під Луганськом автомобіль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ – справа рук диверсійно-розвідувальної групи, і цілком можливо, що це – російський спецназ. Такі висновки напрошуються судячи з того, що все "професійно, красиво поставили і чітко підірвали".

Таку думку в ефірі 112.ua озвучив військовий експерт Олег Жданов.

Цей випадок може мати дуже серйозні наслідки для України, оскільки загинув спостерігач, громадянин США. Жданов припускає, що він спровокує новий раунд переговорів в "нормандському форматі" чи як мінімум "мінські зустрічі" й виявиться інформаційною помпою для дискредитації нашої держави.

На думку експерта, сьогоднішня трагедія стала можлива тому, що українська сторона, намагаючись відвести війська і зробити сіру зону, не може контролювати деякі ділянки лінії розмежування. Саме вони і стають тими дірками, через які проникають ДРГ, ставлять міни, і підривають спостерігачів.

"Нам потрібно переглядати свої підходи, організацію системи оборони і охорони на лінії розмежування ", – підкреслив він.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Показати ще

Нагадаємо, сьогодні, 23 квітня, близько 10:17 під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб на окупованих територіях Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ, є загиблі і поранені.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", глава ОБСЄ Себастьян Курц висловив співчуття родині загиблого члена СММ та пообіцяв, що винні обов'язково понесуть покарання за скоєне.