Українка Ірина Ромолданова в драматичній боротьбі програла "золото" чемпіонату світу з тхеквондо таїландки Паніпак Вонгпаттанакіт за рішенням суддів. Це перша медаль спортсменки у дорослому чемпіонаті світу, раніше Ромолданова неодноразово здобувала медалі на чемпіонатах світу серед юніорів.

Півфінальний поєдинк світової першості, як і весь турнір, проходив у російському Челябінську. У ваговій категорії до 46 кілограмів серед жінок українка лише в додатковий час завдала єдиний точний удар, який і визначив фіналіста, представниці Китайського Тайпею Лін Ван-Тінг. 1-0.

Основний і додатковий час вирішального поєдинку між Паніпак Вонгпаттанакіт та Іриною Ромолдановою не виявили переможця. В такому випадку в тхеквондо все вирішує жереб. За рішенням суддів "золото" дісталося представниці Таїланду у Ромолданової лише "срібло". Однак поразка не засмутила українку.

"Це моя перша медаль дорослого чемпіонату світу, тому я шалено щаслива. Фінальний поєдинок, це вже не фізична, а психологічна боротьба. У ній мені трохи не пощастило - при рахунку 5: 5 не вистачило зовсім трохи до перемоги. Цей бій був найскладнішим на турнірі ", - заявила вона після нагородження.

Читайте також: Олександр Усік переміг росіянина

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Додамо, що Чемпіонат світу триватиме до 18 травня. На шляху до фіналу українка вибила з боротьби лідера світового рейтингу Кіріаку Коуттукі з Кіпру. Ромолдавнова – майстер спорту міжнародного класу, багатократна чемпіонка України, чемпіон Європи серед юніорів 2012 року.

Нагадаємо, що минулого тижня українці домоглися ще однієї перемоги в Росії. Олександр Поливода виграв велобагатоденку "5 кілець Москви", яка завершилася в російській столиці в День Перемоги

Читайте по темі: У московській велогонці перемогли два українці