Вчора у будинку футболу ФФУ відбулася зустріч представників більшості клубі УПЛ та чотирьох команд із Першої Ліги. Головною темою дня став новий формат чемпіонату та можливість його реалізувати.

Усі футбольні клуби, окрім "Ворскли", виступили за зміну чинного формату турнірів.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін дав коментарі Футбол News після проведеної зустрічі.

"Хотілося б, щоб і зараз в УПЛ грали 16 команд, як і раніше. Але сьогодні це зробити практично неможливо. Тому ми і вирішили зберегти у чемпіонаті 14 клубів", - заявив Палкін.

За словами Палкіна, на засіданні все прийняли рішення проводити турнір із більшою кількістю раундів, щоб команди мали більше ігрової практики. Свої ідеї вони надіслали виконкому ФФУ.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

"Є команди у нижчих лігах, які хочуть підвищення у класі. Вони мають фінанси, інфраструктуру та усе необхідне для УПЛ. Інша справа, що деякі команди з еліти не відповідають елементарним вимогам", - додав Палкін.

Збільшення команд, або хоча б раундів у змаганні зможе значною мірою підвищити рівень турніру, який зараз переживає складний період.

Читайте також: Скорочення орендованих гравців - це боротьба проти "Шахтаря" - Палкін

Нагадаємо, скорочення команд в УПЛ відбулось після анексії Криму Росією. Після цього "Таврія" та "Севастополь" втратили змогу грати в Україні.