Антидопінгова лабораторія Лозанни має відношення до скандалу зі знищенням проб російських спортсменів. Її керівник Марсьяль Согі заявив, що у 2009 році отримував погрози з Росії. Причина в тому, що він міг довести вживання допінгових препаратів російськими легкоатлетами.

Про це повідомляє швейцарська газета 24 Heures.

"Ви знаєте, як ми працюємо з правосуддям у Швейцарії. Запитайте про це родину авіадиспетчера, який був причетний до справи про катастрофу недалеко від Юберлінгена" - зазначалось в листі.

В одному з параграфів доповіді, яку представила комісія Всесвітнього антидопінгового агентства, про застосування російськими спортсменами заборонених засобів йдеться про діяльність антидопінгової лабораторії Лозанни. Зазначається, що вона, всупереч вказівкам WADA, знищила 67 допінг-проб, які направила Москва.

Читайте також: Міжнародний олімпійський комітет роздасть медалі російських атлетів

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Керівник організації став на її захист та пояснив, що їх знищили відповідно до регламенту. Він додав, що WADA не давала вказівок зберігати зразки і лабораторія має відповідні документи.

Ще у 2007 році почали з'являтися "дивні допінг-проби", саме напередодні Олімпійських ігор у Пекіні. Тоді за використання заборонених препаратів дискваліфікували сім спортсменок із Росії на два роки.