Колишнього президента Міжнародної федерації легкої атлетики сенегальця Ламіна Діака підозрюють у приховуванні випадків, коли допінг-тести російських спортсменів показували позитивний результат. При чому, робив він це навмисно.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Екс-чиновника помістили під арешт разом із його захисником.

Слідчі органи зазначають, що Діак отримував грошові перекази з Росії. В обмін на це він приховати інформацію про позитивні допінг-проби спортсменів з цієї країни.

Ламін Діак у минулому був стрибуном у довжину. Він був керівником IAAF з 1999 по 2015 роки. Британець Себастьян Кое в серпні його змінив на посаді. Тоді він виграв вибори, на яких балотувався і українець Сергій Бубка.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Читайте також: В офісі Німецького футбольного союзу пройшов обшук через підкупи чиновників ФІФА

У серпні цього року виник великий допінг-скандал за участю збірної Росії з легкої атлетики. Це сталось саме напередодні початку Чемпіонату світу. Зазначається, що 80% медалей, які російські спортсмени здобули на Олімпійських іграх і чемпіонатах світу протягом останніх років були здобуті за допомогою препаратів для допінгу.

На ЧС-2015 збірна Росії змагалася без ряду своїх лідерів. Їх тоді звинуватили у вживанні допінгу і відсторонили від участі у чемпіонаті. Росія тоді посіла дев'яте місце в загальному заліку. Збірна завоювала лише чотири нагороди – дві золоті, по одній срібній та бронзовій. Для порівняння, на ЧС-2013 росіяни зайняли в загальному заліку перше місце із 17 медалями. На легкоатлетичному турнірі Олімпійських ігор Лондона-2012 Росія була на другому місці.