Екс-президент "Барселони" Жоан Лапорта поділився думкою про долю каталонського футбольного клубу в разі незалежності Каталонії.

"Барселона" у Франції в Лізі 1? У першу чергу, потрібно переконатися, що іспанська ліга більше не потребуватиме "Барси". У цьому випадку "Барселона" може грати в зарубіжних чемпіонатах. Немає нічого неможливого, якщо Каталонія стане незалежною. "Барса" цілком може грати у Франції або інших чемпіонатах", - цитує Лапорту Sport.es з посиланням на RMC.

При цьому Лапорта не хоче, щоб клуб покидав Іспанію: "Не думаю, що "Барселона" покине Ла Лігу. Це дуже цікавий чемпіонат, а Класико (матч між "Барселоною" і "Реалом") має величезне значення. Необхідно, щоб той, хто буде приймати рішення, був розумний і знайшов спільний інтерес".

Читайте також: "Барселона" боротиметься за право використовувати символіку Каталонії

Нагадаємо, що в іспанській провінції Каталонія запущений процес відділення регіону від решти Іспанії. Якщо незалежність Каталонії визнають в Мадриді, то футбольним клубам регіону доведеться визначатися зі своїм майбутнім. Або залишатися в Іспанії, або грати свій власний чемпіонат, або ж "перебратися" до сусідньої Франції.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще