Керівництво футбольного клубу "Барселона" заявило про наміри відстояти право для власних фанатів та клубу носити прапори Каталонії. Президент команди роздивляється будь-які варіанти для досягнення мети, повідомляє Goal.com.

Наразі фанати "Барселони" не мають офіційної заборони на підтримку своєї команди прапорами Каталонії, але УЄФА вже роздивляється цю ситуацію та вважає подібну поведінку сепаратистською.

Голова ради директорів клубу Хосеп Бартомеу заявив, що можливі та ймовірні санкції від УЄФА суперечать праву людини на вільне висловлювання думки.

Відтак представники команди збираються просити допомоги у Арбітражного спортивного суду, Верховного суду Швейцарії та, у разі необхідності, у Європейського суду з прав людини.

Зазначимо, що увагу УЄФА викликали інциденти під час матчів з білоруським БАТЕ та німецьким "Баєром". Саме тоді на секторах "Барси" з'являлись червоно-жовті стяги.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Читайте також: Бізнесмен з ПАР братиме участь у президентських перегонах ФІФА

Уся ідеологія спортивної установи "Барселона" побудована на ідеї національного визнання Каталонії. Усі члени клубу підтримують референдуми про незалежність, а етнічні каталонці з "Барселони" навіть грають за неофіційну збірну країни.