Шашистка Ольга Балтажі з Івано-Франківська посіла перше місце в особистому заліку, а збірна України в командному світовому чемпіонаті із шашок серед чоловіків та жінок з блискавичної гри теж отримала золото.

Про це пише УНІАН.

"Він відбувався в Ізмірі в Туреччині. Бронзову медаль завоював Юрій Анікєєв, а в командній першості срібло здобули українські чоловіки", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Українець виграв шаховий турнір у Росії

У чемпіонаті світу брали участь команди із 19 країн: 12 чоловічих - усього 27 спортменів та 7 жіночих - 18 спортсменок.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

На рахунку переможниці, яку тренує Анатолій Яценко - 27 очок. Вона випередила Тамару Тансиккужину із Росії - 26 очок, та Дар`ю Ткаченко - 24.

Спортсменка зі Сніжного Донецької області на цьому турнірі виступала під прапором Міжнародної федерації шашок. Вона наразі чекає надання громадянства Росії.

Жіноча збірна у складі - міжнародні гросмейстери Ольга Балтажі та Вікторія Мотрічко із Одеси здобули перше командне місце, впевнено випередивши головного конкурента - збірну Росії.

Чоловіча збірна у складі: міжнародні гросмейстери ЗМСУ Юрій Анікєєв (Харків), МСУМК Артем Іванов (Дніпропетровськ) та майстер ФМЖД, МСУ Юрій Бобков (Запоріжжя) здобули друге командне місце. Це відбулося вперше за всю історію незалежної України.

У особистому заліку серед чоловіків бронзову нагороду здобув міжнародний гросмейстер Юрій Анікєєв із Харкова, якого також тренує Анатолій Яценко. На його рахунку - 13 очок.

Чемпіон світу - російський гравець Олександр Шварцман - 14 балів, на другому місці - Жан Марк Джофанг з Камеруну, який набрав 13 балів,випередивши українця за додатковими показниками.