Сьогодні на Мальті зібрались члени 54 національних футбольних асоціацій, які входять до УЄФА. Футбольний союз Європи запропонував створити третій турнір, в якому братимуть участь клуби, які не потрапили до Ліги Європи.

Як саме буде формуватися турнір, та які клуби зможуть приймати участь, поки невідомо. Зараз цей проект знаходиться на початковій стадії. До 2018 року УЄФА не вноситиме зміни у структуру Ліги Чемпіонів та Ліги Європи через продані права на трансляцію матчів, про це пише Yahoo Sports.

Судячи зі всього у новому турнірі братимуть участь команди, які опинилися поза єврокубками. Таким чином змагання стане третім за рівнем престижності в УЄФА.

Наразі деякі футбольні експерти та чиновники висловлюють нерозуміння з питання проведення Ліги Європи, адже турнір не має якоїсь значимості. Його найчастіше виграють команди, які мало на що розраховують у Лізі Чемпіонів та не претендують на чемпіонство у внутрішньому чемпіонаті.

Це змагання іноді називають "турніром для невдах". Лише у минулому сезоні команда-переможець почала отримувати путівку у Лігу Чемпіонів. УЄФА сподівається, що таке нововведення буде мотивацією для сильних команд "не зливати матчі".

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Показати ще

Читайте також: П'ять міст поборються за проведення Олімпіади-2024

Окрім можливого створення нового турніру, футбольні чиновники обговорять також прийняття Косова до УЄФА.