У центральній частині Києва виділили земельну ділянку, на якій зведуть музей Революції гідності. Він з'явиться у Печерському районі міста.

Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави. В законі йдеться й про заходи із вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Документ підготували, щоб вирішити питання з виділенням ділянки на Алеї Героїв Небесної Сотні за адресою вулиця Інститутська, 3. Земельний наділ перейде з комунальної власності у користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності.

Відповідну ділянку виділили для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу. Але, згідно із законодавством, змінювати її цільове призначення забороняється, або ж передавати в оренду .

Будівництву музею передуватиме відкритий конкурс, за результатами якого має визначитися його проект та зовнішній вигляд.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, столична влада дозволила завершити скандальне будівництво на березі Дніпра. Там мають добудувати житловий комплекс "Сонячна Рів'єра".