Сьогодні, 25 червня, паризькі таксисти перекрили доступ до повітряних гаваней французької столиці Орлі і Руассі - Шарль де Голль. Вони протестують проти сервісу замовлення таксі Uber.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Французькі працівники таксі оголосили безстроковий страйк по всій країні, вимагаючи від уряду заборони додатки Uber. На їхню думку, він просуває послуги непрофесійних водіїв без ліцензії.

Водіння таксі в Парижі вимагає придбання ліцензії, ціна якої може перевищувати 100 тис. євро. Для водіїв Uber такої вимоги немає, що є порушенням французького законодавства - на думку як таксистів, так і правоохоронних органів.

Читайте також: Звільнених "даішників" візьмуть працювати таксистами та розвізниками піци

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Не таксистам слід забезпечувати виконання закону. UberPop працює нелегально, але давайте дамо судовій системі робити свою роботу", - заявив офіційний представник французького уряду Стефан ле Фоль.

Компанія Aeroports de Paris, що керує аеропортом Руассі - Шарль де Голль, другим за величиною у Європі, рекомендує пасажирам користуватися залізничним сполученням. Влада Парижа також закликали мешканців та гостей міста пересісти на громадський транспорт через масштабні затори на дорогах у багатьох районах.

На тлі популярності Uber, зростає частота використання та інших подібних додатків, включаючи Heetch і Djump. Водії цих сервісів в Європі нерідко стикаються з погрозами насильства або піддаються нападам.

Виручка таксистів в країні впала на 30-40% за останні два роки через подібні сервіси, за інформацією представника французької профспілки таксистів FTI Абделькадера Моргадо.

На додатки і сервіси Uber у Франції підписалось близько 1 млн осіб.

Тим часом, поліція у ряді міст Франції, включаючи Страсбург, Ліон, Марсель і Нант, вже заборонила використання UberPop.

Довідка. Uber - компанія із Сан-Франциско, яка створила одноіменний мобільний додаток для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв. Додаток доступний для десятків міст в усьому світі.

Спочатку водії, що беруть участь у системі Uber, могли користуватися лише автомобілями представницького класу Lincoln Town Car, Cadillac Escalade, BMW серії 7, Mercedes-Benz S550. У 2012 році список доступних автомобілів розширили (новий сервіс назвали UberX).

За допомогою програми, замовник резервує машину з водієм і відстежує її переміщення до зазначеної точки, оплата проводиться за допомогою даних банківської карти.